Het verhaal van TEUN

Posted on

Dit is Teun! Hij kwam ongeveer twee maanden geleden voor het eerst bij mij voor fysiotherapie. Zijn grootste fysieke klacht was artrose aan zijn polsen.

Read More


Behandelvormen van de dierenfysiotherapeut deel 5 ‘Medical taping’

Posted on

Om medical taping te mogen toepassen moet je een cursus volgen. Ik heb The Vetkin course, gegeven door Dewi van Mechelen, gevolgd .

Read More


Behandelvormen van de dierenfysiotherapeut deel 4 ‘Dry needling’

Posted on

Om dry needling te mogen toepassen moet je een cursus volgen. Er bestaan verschillende methodes. Ik pas dry needling toe volgens de methode van Andrea Schachinger.

Read More


Behandelvormen van de dierenfysiotherapeut deel 3 ‘Bewegingstherapie’

Posted on

Na het behandelen middels o.a. massages en mobilisaties is het belangrijk de behandelde structuren ook daadwerkelijk beweeglijk te houden. Bewegingstherapie, of oefentherapie, draagt hier aan bij.

Read More


Behandelvormen van de dierenfysiotherapeut deel 2 ‘Mobilisaties’

Posted on

Mobiliseren is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Ik zal in het kort uitleggen wat het inhoudt en wat het kan betekenen voor je dier.

Read More


Behandelvormen van de dierenfysiotherapeut deel 1 ‘Massagetherapie’

Posted on

Massagetherapie is misschien wel de bekendste behandelvorm van de fysiotherapeut.

Het komt ook regelmatig voor dat we verward worden met de masseur. Ik zal in het kort uitleggen wat massage inhoudt en wat het kan betekenen voor je dier.

Read More


Wat dóet een dierenfysiotherapeut?

Posted on

Vorige week heb ik uitgelegd wat een dierenfysiotherapeut ís, maar wat dóet een dierenfysiotherapeut eigenlijk?

Read More


Wat, waarom en wanneer?

Posted on 29-09-2016

‘Fysiotherapie voor dieren? Ik wist niet dat dat bestond!’ Nog steeds spreek ik mensen die verbaasd zijn te horen dat ik fysiotherapeut voor dieren ben. Het bestaat en het krijgt gelukkig steeds meer bekendheid! Maar wat houdt het precies in?

Read More


Voor in de agenda

Posted on 19-7-2016

Wegens vakantie ben ik vanaf 17 augustus weer bereikbaar. Fijne zomer!

Read More


Het verhaal van Milo

Posted on 22-6-2016

De eigenaren van Milo wilden hun verhaal delen en stuurden mij het onderstaande verhaal. Ik vind het fantastisch om te lezen dat Milo zo veel baat heeft gehad bij de behandelingen!

Wij schrijven dit stukje om het Dier Medisch Centrum Kennemerland (DMC) en de dierenfysiotherapeut Debbie van Breukelen te bedanken voor de liefdevolle en succesvolle behandeling van onze Engelse Setter Milo. Milo, een reu van nu 20 maanden oud, heeft ernstige heup dysplasie met nare vergroeiingen in het heupgewricht.

Read More